Webinar: Ervaringen met parkeren en deelmobiliteit in de 1,5 m-samenleving

Webinar: Ervaringen met parkeren en deelmobiliteit in de 1,5 m-samenleving

Organisator: CROW-Fietsberaad en GNMI i.h.k.v. Tour de Force en het Platform Ruimte voor Lopen
Datum: 14-7-2020, 15:00 - 16:30
Locatie: ZOOM-meeting
De afgelopen maanden zijn tal van maatregelen bedacht om de mobiliteit in de 1,5 m-samenleving op een verantwoorde wijze op gang te brengen. Nu we enkele weken ervaring hebben opgedaan, willen we graag het net ophalen. Welke ideeën zijn echt uitgevoerd? Welke werken goed en welke zijn minder succesvol? En wat kunnen we hieruit leren voor de (nabije) toekomst? In deze webinar staan  (fiets-)parkeren en deelmobiliteit centraal. Het gaat daarbij enerzijds om maatregelen die ervoor zorgen dat het auto- en fietsparkeerproces voldoet aan de RIVM-richtlijnen. Daarnaast moeten soms geparkeerde auto’s en fietsen wijken voor voetgangers en terrassen. Hoe hebben gemeenten dat aangepakt? Tot slot zijn er ideeën geopperd om deelmobiliteit in te zetten als alternatief voor bus en tram.
 • Het programma bestaat uit enkele korte inleidingen en daarna voldoende ruimte voor vragen en discussie, gelardeerd met enkele polls.
  • Lidwien van Kessel (ProRail) over mogelijke maatregelen in stationsstallingen;
  • Teun Kolner (gemeente Rotterdam) over korting op deelscooters en -fietsen bij OV-haltes, tijdelijke terrassen op parkeerplaatsen en P+Fiets voor automobilisten
  • Ineke Keers (Swapfiets) over het aanbod van 1.600 fietsen voor Amsterdamse leerlingen die niet meer met het OV zouden mogen.
  • Hans Voerknecht (Een nieuwe kijk) over maatregelen om deze zomer het recreatie- en evenementenverkeer in veilige banen te leiden.
   
  Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door CROW-Fietsberaad en GNMI in het kader van de Tour de Force en het Platform Ruimte voor Lopen . Handige informatie over stedelijke mobiliteit in de 1,5 m-samenleving vindt u op deze pagina: https://www.fietsberaad.nl/Corona-maatregelen-stedelijke-mobiliteit
   

Relevantie

Terug naar '2020'
Submenu openen

Webinar: Ervaringen met parkeren en deelmobiliteit in de 1,5 m-samenleving

Scroll naar boven