Webinar: Ontwerpmethodiek Verkeer in de Stad

Webinar: Ontwerpmethodiek Verkeer in de Stad

Organisator: ANWB, Awareness, Bart Egeter Advies en Mobycon
Taal: Nederlands
Datum: 26-5-2020, 10:30 - 12:00
Locatie: Webinar
ANWB presenteert aangescherpte methode ordening stedelijk verkeer i.s.m. Awareness, Bart Egeter Advies en Mobycon.
  • Het wordt steeds drukker in de stad. Fietspaden in de bebouwde kom zijn vaak overvol met ‘gewone’ fietsen. En daar komen steeds meer soorten voertuigen bij, zoals de elektrische bakfiets, de speed pedelec en exoten als de e-step, segway, Stint en Biro. Onduidelijkheid over de plek op de weg maakt het er niet veiliger op.

    De ANWB wil – als belangenbehartiger van alle mobilisten – ruimte en duidelijkheid scheppen in het verkeer, en heeft daarvoor samen met enkele adviesbureaus de ontwerpmethodiek ‘Verkeer in de Stad’ ontwikkeld. De methodiek is de afgelopen tijd aangescherpt door pilots in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Tilburg.

    Conclusie: als landschapsarchitecten en andere ruimtelijke vormgevers volgens deze methode de handen ineen slaan met verkeerskundigen, kan het stadsverkeer een stuk prettiger, veiliger en comfortabeler worden. Met een evenwichtiger verdeling van de ruimte voor het verkeer, met meer kwaliteit van de openbare ruimte en met meer oog voor de leefbaarheid.

    ANWB organiseert een gratis webinar over de ontwerpmethodiek ‘Verkeer in de stad’ op 26 mei, 10:30 – 12.00 uur. Meld je nu aan

Relevantie

Scroll naar boven