Expertsessie - Inrichtingsaanbevelingen Fietsrotondes

Expertsessie - Inrichtingsaanbevelingen Fietsrotondes

Organisator: CROW-Fietsberaad
Datum: 13-10-2022, 09:30 - 12:30
Locatie: Vergadercentrum Vredenburg (routebeschrijving)
Bijeenkomst capaciteit: 30
Op donderdag 13 oktober organiseert CROW samen met Arup een expertsessie over fietsrotondes. Doel van het project is om te komen tot inrichtingsaanbevelingen voor fietsrotondes. De expertsessie is uitsluitend bedoeld voor gemeenten en adviesbureaus met ervaring op het gebied van fietsrotondes. Lees hier meer en meld je aan. 
 • CROW-Fietsberaad is begin dit jaar een project gestart om voor de fietsrotonde aanbevelingen te ontwikkelen. Deze aanbevelingen moet als hulpmiddel fungeren voor nieuwe toepassingen van fietsrotondes en bijdragen aan eenduidigheid. CROW-Fietsberaad heeft adviesbureau Arup gevraagd deze aanbevelingen, samen met het werkveld, op te stellen. Inmiddels is de inventarisatie (interviews met ervaringsdeskundigen en observaties bij bestaande fietsrotondes) afgerond en willen wij de bevindingen delen met een grotere groep experts. 


  Wat definieert een fietsrotonde?

  Op verschillende plekken in Nederland zijn de afgelopen jaren zogeheten ‘fietsrotondes’ aangelegd, waarbij een hoofdfietsroute een belangrijke lokale autoroute kruist. Op een fietsrotonde heeft de fietser prioriteit ten opzichte van het gemotoriseerd verkeer. 


  Workshop

  Tijdens de workshop willen wij graag de uitkomsten en voorlopige aanbevelingen voor de inrichting van  fietsrotondes met u delen. Daarbij vragen wij je actieve bijdrage vanuit jouw ervaring of visie op het gebied van fietsrotondes. Na een introductie en toelichting van de aanpak zal de workshop grofweg uit twee delen bestaan namelijk:

  Deel 1: Inrichtingsaanbevelingen 
  We gaan in op de conclusies uit het inventarisatie onderzoek  die tot concept inrichtingsaanbevelingen hebben geleid. Graag ontvangen wij uw feedback op onze bevindingen.

  Deel 2: Detailuitwerking aandachtspunten 
  In het tweede deel gaan we uiteen in kleinere groepen waarbij we gezamenlijk de details uitwerken voor geconstateerde aandachtspunten voor het ontwerp en de inrichting van fietsrotondes.

  We sluiten de ochtend af met een plenaire terugkoppeling en lunch. De exacte details en invulling van de workshop volgen later.


  Voor wie?

  Deze expertsessie is uitsluitend bedoeld voor gemeenten en adviesbureaus met expertise of ervaring op het gebied van fietsrotondes. Heeft u ervaring op het gebied van fietsrotondes (qua ontwerp, variantenstudies, etc.) of bent u voornemens (geweest) een fietsrotonde aan te leggen? Dan bent u van harte uitgenodigd voor deze workshop. 

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2022'
Submenu openen

Expertsessie - Inrichtingsaanbevelingen Fietsrotondes

Scroll naar boven