Datastandaard Fietsparkeren

 • Soort:Tools
 • Uitgever:CROW-Fietsberaad
 • Datum:25-02-2021
Deze datastandaard beschrijft koppelvlakken voor informatieuitwisseling over geparkeerde fietsen, zowel in stallingen als op straat.

 

Klik op de knop om naar een externe pagina te gaan (opent in een nieuw venster)

Ga naar tool
 • Gegevens over geparkeerde fietsen zijn waardevol voor overheden en voor fietsers zelf. Welke stallingen raken wanneer vol? Waar kan ik m’n fiets nog kwijt? Om parkeervraagstukken te beantwoorden die over meer dan een enkele stalling gaan, heeft CROW-Fietsberaad de datastandaard fietsparkeren ontwikkeld.
   
  Deze eerste versie van de datastandaard, vrij beschikbaar op GitHub, beschrijft de aanvraag- en antwoord-structuur van drie API’s:
   
  - Van exploitant naar dataportaal;
  - Van dataportaal naar monitorings- en analysetool;
  - Van dataportaal naar consumenten- en MaaS-toepassingen.
   
  Deze eerste versie van de datastandaard is nog niet volledig. Daarom is commentaar op de standaard welkom en zijn ervaringen met implementatie ook bijzonder waardevol. Technische opmerkingen of wijzigingsverzoeken (“pull requests”) gaan via [GitHub](https://github.com/stichting-crow/datastandaard-fietsparkeren/issues). Ervaringen of aansluitingen zijn meer dan welkom op fietsberaad@crow.nl.
   
  Een eerste en werkende implementatie van deze datastandaard is al gemaakt. De broncode daarvan is beschikbaar via https://github.com/Stichting-CROW/FietsParkeren.ApiClient.
   
  De datastandaard fietsparkeren wordt ontwikkeld onder begeleiding van een werkgroep bestaande uit aanbieders van stations- en andere stallingen, lokale overheden en tellingsbedrijven.

Relevantie

Scroll naar boven