Deze website gebruikt cookies om onder andere bezoekerstatistieken te meten via Google Analytics en om content via sociale media te tonen en te delen.
Meer informatie
Melding sluiten
Zoeken
Zoek in kennisbank
Zoek in kennisbank
Over Fietsberaad
inloggen
Nieuws
Nieuwsbrieven
Bijeenkomsten
Aankomende bijeenkomsten
Meld uw bijeenkomst aan
Kennisbank
Kennisdocument uploaden
Alle kennis
Over de kennisbank
Tools
Adressenboek
Themasites
Platform Ruimte voor lopen
Platform Veilig Fietsen
Tour de Force
Menu openen
Nieuws
Bijeenkomsten
Kennisbank
Adressenboek
Over Fietsberaad
Themasites
Mijn profiel
Gebruiker
Terug naar 'Drukte op fietspaden: hoe pak je dat aan?'
Submenu openen
De ombouw tot fietsstraat
Document uploaden
Home
/
Kennisbank
/
Drukte op fietspaden: hoe pak je dat aan?
/
De ombouw tot fietsstraat
Terug naar overzicht
De ombouw tot fietsstraat
P. Lomito
28-06-2019 om 12:43
De ombouw tot fietsstraat van de Maliesingel in Utrecht toont aan dat het ruimte geven aan fietser ten koste van auto''s ook daadwerkelijk tot meer fietsgebruik leidt. De stedelijke verkeersruimte is nog altijd optimaal ingericht voor autoverkeer terwijl fietsers moeten zich behelpen met strookjes. Door dit om te draaien wordt zowel het fietsverkeer gestimuleerd en tegelijk het autoverkeer terug gedrongen. Dat lijkt mij een gewonnen zaak... niet alleen vanwege de betere doorstroming van fietsers en minder uitlaatgassen/herrie van auto''s maar ook om de stad weer ruimte te geven voor andere activiteiten.
Log in om te reageren
inloggen
Reacties
Roland -
28-06-2019 om 19:38
De ombouw van ''tGoylaan was ook bedoeld voor minder autoverkeer. Dat mislukte en ook de oversteek is niet verbeterd, een verloren zaak dus. Nu bezien of daar iets van geleerd is.
Beoordeel deze reactie
Riet Beukert
, particulier
03-07-2019 om 13:57
"De stedelijke verkeersruimte is nog altijd optimaal ingericht voor autoverkeer terwijl fietsers moeten zich behelpen met strookjes" @P. Lomito Mijn ervaring hier is dat stedelijke ruimte steeds meer wordt ingericht voor geparkeerde voetgangers. Wellicht vaak uitgestapte voetgangers. Terrasjes dus. Het stikt er zo erg van en zelfs op de belangrijkste fietsroutes van de stad worden ze gewoon neer geplempt. En dat gaat nu het hele jaar door, want in de winter worden die plekken ook nog eens verwarmd waar jij en ik de volle mep belasting voor betalen want ondernemers kunnen dit helemaal aftrekken. Ze hebben die ruimte gratis en voor niks gekregen van de politici. Dit is publieke ruimte wat gewoonweg is weggegeven (wellicht ook nog aan de rijkste deel der aarde) en wat er toe leid dat ik vrijwel niet meer in de stad kom. Niet dat ik zelf nooit op een terras kom, maar ik vind het onbestaanbaar dat dit gebeurt op belangrijke voetgangers en fietsroutes. Ik pak nu heel wat minder de fiets, vind het veel minder aantrekkelijk geworden. Ben ik de enige? Ik herinner me nog dat hier gezegd werd dat als een straat autovrij werd we er steevast aan toevoegden; ''en wanneer wordt ie fietsvrij''? Ik vind echt dat hier aandacht voor moet komen, zeker met de toename van ouderen.
Beoordeel deze reactie
Scroll naar boven