Elektrische fietsen niet aan te slepen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:23-06-2008

Het elektrische fietsen wint in hoog tempo terrein. Volgens fabrikant Sparta gaat de verkoop van elektrische fietsen nu zelfs ten koste van de verkoop van gewone fietsen. Ook het aantal oplaadpunten neemt toe. Deze zomer kunnen Albert Heijnklanten hun fiets bij een aantal winkels aan de stekker leggen.


Elektrische fietsen zijn nauwelijks aan te slepen. Volgens het tijdschrift Bike Europe is de voorraad aan elektrische fietsen van Sparta voor deze zomer al uitverkocht. Pas in augustus of september komen er nieuwe voorraden. Volgens het tijdschrift zijn er dit jaar al 75000 Sparta ION-moddelen verkocht. Volgens Sparta kannibaliseert de elektrische fiets op de verkoop van gewone fietsen. Daar is de fietsenhandel overigens niet rouwig om omdat de marges op elektrische fietsen hoger liggen.

Vanaf juli kunnen gebruikers van de Sparta ION hun fiets opladen bij vier Albert Heijn-supermarkten. Het is een proef die de hele zomer zal duren. De deelnemende winkels bevinden zich op de Veluwe. Met de ION-oplaadpunten bij supermarkten willen fabrikant Sparta en Albert Heijn een extra service aan hun klanten bieden. Bij verschillende horecagelegenheden is het al mogelijk om ook onderweg de fiets op te laden.
Het Sparta ION-oplaadpunt bevindt zich aan de gevel van de winkel en is goed herkenbaar. De klant parkeert de fiets voor het oplaadpunt en koppelt het benodigde snoer aan de fiets. Dat snoer is verkrijgbaar bij de servicebalie. Na het boodschappen doen wordt het snoer ook daar weer ingeleverd.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Elektrische fietsen niet aan te slepen

Scroll naar boven