Elektronische huurfietsen in Utrecht?

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:03-01-2007
Reclamemaker JC Decaux wil in Utrecht een huurfietssysteem opzetten à la Lyon. Daar kunnen gebruikers tegen een laag tarief huurfietsen oppikken, om die na gebruik weer ergens anders terug te zetten.

Reclamemaker JC Decaux wil in Utrecht een huurfietssysteem opzetten � la Lyon. Daar kunnen gebruikers tegen een laag tarief huurfietsen oppikken, om die na gebruik weer ergens anders terug te zetten.

Eerder liet JC Decaux weten er geen brood te zien om een dergelijk systeem in Nederland te introduceren, gezien de fietsdichtheid hier. Maar in Utrecht hoopt het bedrijf dankzij het aanbod een concessie binnen te halen om ook elders reclame te mogen maken.
JC Decaux stelt voor op zo'n 200 plaaten ieder 15 huurfietsen te plaatsen. Dankzij een vernuftig elektronisch controlesysteem wordt het gebruik geregistreerd. En omdat het systeem wordt gesponsord, liggen de tarieven laag, in Lyon bijvoorbeeld op 50 cent per uur. Het voorstel van JC Decaux ligt bij de verkeerscommissie van de Utrechtse gemeenteraad.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Elektronische huurfietsen in Utrecht?

Scroll naar boven