Fietshellingen

  • Soort:Artikelen Tijdschriften
  • Uitgever:Fietsberaad Vlaanderen
  • Datum:20-06-2024
Fietshellingen ontwerpen vergt veel maatwerk en inzicht om op vaak beperkte ruimte tot hoge kwaliteit voor het comfort van de gebruiker te komen. Deze Vlaamse publicatie bundelt kennis en ervaringen in verband met fietshellingen (bruggen en tunnels) en maakt inzichtelijk hoe de fietser een helling beleeft.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Fietshellingen zijn essentieel om barrières zoals water-, spoor- en autowegen te overwinnen. Het toenemende fietsverkeer vraagt bovendien om meer aandacht voor de capaciteit en het comfort van fietsroutes. Dat doet ook de vraag naar ongelijkvloerse kruisingen stijgen. Die stijgende vraag moet bij infrastructuur altijd al in acht genomen worden, maar zeker bij bruggen en tunnels, waar verbreding na de bouwfase vaak niet meer mogelijk is. Met een levensduur van vijftig jaar en meer – composietbruggen beloven honderd jaar –, is het bij fietsbruggen en -tunnels meer dan ooit het devies om voor de toekomst te bouwen. Fietshellingen ontwerpen vergt dus veel maatwerk en inzicht om op vaak beperkte ruimte tot hoge kwaliteit voor het comfort van de gebruiker te komen.

    Het doel van deze publicatie is dan ook kennis en ervaringen in verband met fietshellingen (bruggen en tunnels) te bundelen en inzichtelijk te maken hoe de fietser een helling beleeft. 

Relevantie

Scroll naar boven