Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Goed zicht op de elektrische fiets

  • Soort:Artikel tijdschrift
  • Auteur:Jolanda van Oijen en Robbin Lankhuijze - XTNT, Otto van Boggelen - Fietsberaad
  • Uitgever:Fietsberaad
  • Datum:31-10-2012

De elektrische fiets wint aan populariteit. Om ervoor te zorgen dat gemeenten en regio&'s hun&beleid op feiten kunnen gaan baseren, zijn het Fietsberaad en het Ministerie van Infrastructuur&en Milieu het project ‘Feiten elektrische fiets&' gestart. Denk bij feiten aan gegevens over de&gebruikers, verplaatsingen, markt, veiligheid et cetera.


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Op dit moment is al 15% van de nieuw verkochte fietsen een elektrische fiets. En schattingen geven aan dat er nu zo’n 750.000 à 1.000.000 elektrische fietsen in Nederland worden gebruikt. Uit het profiel van de gebruiker dat uit het onderzoek dat wordt verricht door adviesbureau XTNT naar voren komt blijkt dat de elektrische fiets - nog - vooral een vervoermiddel voor ouderen is: 43% van de bezitters van een elektrische fiets is 65plus en 80% van de bezitters is ouder dan 50 jaar. Uit de
    verkoopcijfers van een fietsfabrikant blijkt wel dat in de afgelopen 1,5 jaar de nadruk lag op verkopen aan de leeftijdscategorie 45-70. De nadruk ligt daarbij dus minder op de groep 65+, maar meer op de groep 45-64. Ook bij de potentiële elektrische fiets kopers gaat de leeftijd omlaag. De vergelijking tussen de bezitters en de potentiële kopers geeft het beeld dat de groep elektrische fietsbezitters de komende jaren zal gaan verjongen.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Goed zicht op de elektrische fiets

Scroll naar boven