Gratis fiets voor pendelaars

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:13-04-2009

De N302 in Harderwijk gaat de komende periode helemaal op de schop. Een fietstransferium moet automobilisten bedienen die tijdens de werkzaamheden het laatste stukje naar hun werkplek op de fiets willen afleggen. Die krijgen bovendien een gratis fiets.


150 personen krijgen gedurende de werkzaamheden aan de N302 een transferiumfiets in bruikleen. Als tegenprestatie wordt van hen verwacht dat ze minimaal driemaal in de week vanaf het transferium de fiets nemen (bij een vijfdaagse werkweek) gedurende veertien maanden. Wie hieraan voldoet, mag de fiets ter waarde van 700 euro na afloop houden.
De speciale elektronische toegangsdeur van de fietsenstalling registreert dagelijks wie zijn fiets komt ophalen en weer terugbrengen. Deelnemers kunnen kiezen uit acht verschillende typen fiets.
Deelname is helemaal gratis. De winst zit 'm volgens adviesbureau XTNT, die het plan in opdracht van de provincie Gelderland bedacht, in het feit dat het aanleggen en inrichten van een fietstransferium weliswaar veel geld kost, maar dat een buspendel stukken duurder is. Inmiddels hebben zich al meer dan 150 werknemers zich voor de gratis fiets ingeschreven.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Gratis fiets voor pendelaars

No data found
Scroll naar boven