Heel Nederland moet gaan fietsen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:06-11-2009

Onder het motto 'Heel Nederland fietst' gaan de Fietsersbond en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen volgend jaar campagne voeren. Met als boegbeeld Prins Pieter-Christiaan moet in een mediamix van tv, radio, print en internet de boodschap onder de aandacht worden gebracht.


Verder zijn er nog weinig concrete plannen te melden, want de officiële aftrap vindt plaats op 19 november. Op de rol staan in ieder geval een actieweek eind maart 2010 en activiteiten rond de start van de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk in Nederland. Ook zullen zo veel mogelijk bestaande campagnes worden meegenomen. 
De voorlopige aankondiging meldt wel een aantal ambitieuze doelstellingen. Zo zal de campagne 'bijdragen' aan 5% groei van het fietsverkeer en 3% substitutie van de korte autoritten. Verder is 50% van de scholen in het primair onderwijs bij de campagne betrokken en 30% van de bedrijven. Het percentage fietsers naar het werk stijgt van 25 naar 28%. De campagne start in januari 2010 en duurt drie jaar en wordt gesteund door de ministeries van VWS, VenW en VROM.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Heel Nederland moet gaan fietsen

Scroll naar boven