Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Inwoners Almere waarderen het gratis bewaakte stallen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:19-04-2010

Het feit dat de stallingen gratis en bewaakt zijn, is voor een flink aantal Almeerders reden om de fiets te pakken. Omgekeerd zou een deel van de inwoners weer met de auto naar het stadshart gaan, als de gratis bewaakte stallingen zouden gaan verdwijnen.


Dit is af te leiden uit een peiling onder de inwoners die meedoen aan het Raadspanel van de stad, waar regelmatig actuele zaken worden behandeld. En hoewel de uitkomsten van deze internetpeiling wellicht niet helemaal representatief zijn voor alle inwoners, geven ze wel aan dat de stallingvoorzieningen gewaardeerd worden.
In het Stadscentrum van Almere zijn nu vijf bewaakte, gratis fietsenstallingen. Op de vraag of dat reden is om vaak de fiets in plaats van de auto/bus te kiezen voor een bezoek aan het stadshart antwoordde 56% bevestigend, 20% ontkennend. Op de vraag of 'bewaakt' reden is om vaker de fiets te nemen, antwoordde 49% bevestigend. De vraag of 'gratis' reden is om de fiets te nemen, werd door 50% bevestigend beantwoord. Toch lijkt 'bewaakt' iets belangrijker gevonden te worden dan gratis.
Als de fietsenstallingen niet meer bewaakt zouden zijn, zou 23% van de fietsers afhaken. Als ze niet meer gratis zouden zijn, zou 18% afhaken.
Overigens vindt 45% het milieu een belangrijk argument om te gaan fietsen, 15% vindt dat geen reden.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Inwoners Almere waarderen het gratis bewaakte stallen

Scroll naar boven