Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Na ANWB nu ook Fietserbond met meldpunt klachten

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:10-05-2005

De Fietsersbond is gestart het meldpunt &'Mijn slechtste fietspad&' op de website. Iedereen kan een klacht over een slecht onderhouden fietspad insturen. Dat kan al langer via de ANWB-website. Op beide sites regent het klachten.


De Fietsersbond is gestart het meldpunt 'Mijn slechtste fietspad' op de website. Iedereen kan een klacht over een slecht onderhouden fietspad insturen. Dat kan al langer via de ANWB-website. Op beide sites regent het klachten.

De ANWB begon in 2003 met het meldpunt fietsroutes. Inmiddels verzamelde de site de afgelopen twee jaar ruim 750 klachten, zowel over slecht onderhouden fietspaden, als over gebreken aan de bewegwijzering.
De ANWB zendt de klachten door aan de wegbeheerders, en vermeldt vervolgens het antwoord van de wegbeheerder op de site. Maar dat laatste gebeurt lang niet altijd. Nogal wat klachten blijven daardoor onopgelost.
De Fietsersbond volgt een wat andere aanpak. De klachten worden ook doorgezonden aan de betreffende wegbeheerder, maar ook naar de lokale afdeling van de bond. Bovendien biedt de site de mogelijkheid om klachten van anderen te ondersteunen, waardoor een soort klachten-toptien ontstaat. Verder kan de klager een foto toevoegen en de klachten kunnen per gemeente uitgesorteerd worden. Hoewel de site net in bedrijf is, hebben al ruim 900 klagers deze nieuwe mogelijkheid benut (stand 16 mei).
Zie ook: ANWB (aleen voor leden) en Fietsersbond.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Na ANWB nu ook Fietserbond met meldpunt klachten

Scroll naar boven