Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Meldsysteem bewegwijzering fietsroutenetwerken online

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:25-08-2010

Het fietsknooppuntennetwerk heeft in Nederland snel opgang gemaakt. Als er echter een bordje ontbreekt weten fietsers vaak niet waar ze dat moeten melden. Het Fietsplatform heeft in antwoord hierop het Meldsysteem Bewegwijzering Fietsroutenetwerken ontwikkeld.


Bijna heel Nederland is met fietsknooppunten bedekt. Deze regionale fietsroutenetwerken worden onderhouden door zo'n 40 verschillende instanties. Omdat fietsers vaak niet weten waar zij een melding over de bewegwijzering kunnen plaatsen, komen meldingen bij verkeerde instanties terecht of worden helemaal niet gedaan. Het nieuwe meldsysteem moet dit probleem ondervangen. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig online melden waar de bewegwijzering van knooppuntroutes en/of de LF-routes niet correct is. Het meldsysteem is te vinden staat op www.nederlandfietsland.nl.
De melding wordt automatisch doorgestuurd naar de juiste onderhoudsinstantie. De onderhoudsinstantie neemt de melding in behandeling en onderhoudt ook de verdere communicatie met de melder. Ook meldingen over LF-routes kunnen via dit centrale meldsysteem worden doorgeven.
Ter stimulering van een zo groot mogelijke beschikbaarheid van het meldsysteem, stelt het Fietsplatform een gratis widget beschikbaar. Hiermee kan iedereen de applicatie eenvoudig ook op een eigen website laten draaien, zonder dat dit de eigen website 'belast'. De widget is aan te vragen via de startpagina van het meldsysteem, te bereiken via nederlandfietsland.nl.
Het Fietsplatform heeft verder twee korte informatieve promotiefimpjes laten maken en geplaatst op de portal nederlandfietsland.nl. De fimpjes zijn ook geupload op Youtube. Door het gebruiken van de 'embed' code bij de fimpjes kunnen deze ook eenvoudig op andere recreatieve sites geplaatst worden.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Meldsysteem bewegwijzering fietsroutenetwerken online

Scroll naar boven