Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Nieuwe vouwfiets voor in de metro

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:25-01-2005
Hij werd speciaal ontworpen om mee te nemen in bus, tram en metro. De Strida is een vouwfiets die afrekent met veel van de nadelen van de huidige modellen die op de markt zijn.

Hij werd speciaal ontworpen om mee te nemen in bus, tram en metro, is nagenoeg onderhoudsvrij en weegt nog geen tien kilogram. De Strida is een vouwfiets die afrekent met veel van de nadelen van de huidige modellen die op de markt zijn.

Het ontwerp is revolutionair. Het frame bestaat uit drie aluminium buizen en in plaats van een ketting heeft de fiets een Kevlar aandrijfriem die niet gesmeerd hoeft te worden. De gebruiker hoeft dan ook niet bang te zijn voor vet of olieresten.
De 16 inch wielen zijn voorzien van trommelremmen die nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Het opvouwen van de fiets vergt volgens de importeur slechts tien seconden. Het gebruiksgemak heeft er in de VS toe geleid dat de fiets is ingezet bij pilots om het gecombineerd gebruik van metro en fiets te promoten. Bovendien claimt de fabrikant dat de fiets dermate gebruiksvriendelijk is, dat je hem overal mee naar binnen kunt nemen. En dat maakt een fietsslot overbodig.
Testen in buitenlandse tijdschriften beschrijven de Strida als een heel betaalbare vouwfiets met een groot gebruiksgemak, geschikt voor niet al te lange afstanden. De Strida werd ontwikkeld in Engeland en won daar verschillende ontwerpprijzen. Sinds kort is er ook een Nederlandse importeur.
Zie www.strida.nl

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Nieuwe vouwfiets voor in de metro

Scroll naar boven