Nota Deeltweewielers Rotterdam 2021

 • Soort:Beleidsdocumenten
 • Datum:29-09-2021
Nadat Rotterdam al een vergunningensysteem invoerde voor de deelfiets, gaat men nu ook het parkeren strakker reguleren.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Sinds 1 januari 2020 is er in Rotterdam een vergunningstelsel in werking voor het verhuren van deelfietsen en deelscooters vanuit de openbare ruimte. Met de vergunning kunnen we sturen op overlast en verkeersveiligheid. Daarnaast zijn aanbieders verplicht om data met de gemeente te delen, zodat we inzicht krijgen in de prestaties van de deelsystemen. Deze data geeft ons ook inzicht in hoeverre deeltweewielers bijdragen aan het versnellen van de mobiliteitstransitie en het voorkomen van overlast. We zien dat een aantal uitgangspunten uit de beleidsaanpak 2019 en de Nota vergunning deelmobiliteit 2019 niet meer actueel zijn, daarom actualiseren we het beleid. Onderstaande punten geven de grootste veranderingen aan die we door willen zetten:
  - meer ruimte voor deeltweewielers in de openbare ruimte door middel van (fiets) parkeervakken;
  - handhaven op deelscooters om overlast verder te voorkomen;
  - sturen op kwaliteit bij nieuwe aanbieders;
  - geen vaste dockingstations erbij in de openbare ruimte;
  - opzetten van kleinschalige experimenten om te onderzoeken in hoeverre deeltweewielers bijdragen om vervoersarmoede te reduceren;
  Door het actualiseren van het beleid streven we ernaar de mobiliteitstransitie in Rotterdam verder te versnellen en overlast te voorkomen.
   

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Nota Deeltweewielers Rotterdam 2021

Scroll naar boven