Parkeergarage wordt kleurrijke fietsenstalling

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:29-09-2010

Hoe tover ik een parkeergarage om tot een fietsenstalling? In Breda heeft het souterrain van de Concordiagarage een complete gedaanteverandering ondergaan. Niet alleen werden fietsenrekken geplaatst, het grijze beton werd voorzien van kleurrijke aankleding met beelden die verwijzen naar het verleden van de stad.


Eerder maakten we hier al melding van de nieuwe fietsenstalling ‘Concordiastraat’ in Breda die ruimte biedt aan 420 fietsen. Nu is ook de aankleding helemaal klaar. De eens onooglijke betonnen parkeerkelder is omgebouwd tot een aangename verblijfplaats voor zowel bezoekers als personeel. Luchters, gouden muren en plafonds, Nassaus blauw en Breda’s rood maken het geheel tot een ‘feest’stalling, aldus Mieke Van den Hende van het bedrijf Ctrl O dat samen met Baudoin van Alphen architecten het geheel ontwierp. 'Fietsers kunnen niet alleen hun fiets kwijt maar komen op een ongedwongen manier in aanraking met het verleden van hun stad.'
Er moest overigens ook bouwkundig het een en ander omgebouwd worden. Zo moest een voetgangerstrap worden vervangen door een hellingbaan. En voor motor- en bromfietsen is een aparte ruimte ingericht die bereikbaar is via de in- en uitgang voor auto’s.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Parkeergarage wordt kleurrijke fietsenstalling

No data found
Scroll naar boven