Parkstad Limburg geeft 14000 fietslampjes cadeau

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:14-11-2005

Alle 14000 leerlingen van middelbare scholen in Parkstad Limburg (Heerlen/Kerkrade) ontvingen dezer dagen een gratis fietsverlichtingsetje. Politie en verkeersveiligheidsorganisaties hopen zo dat het percentage jonge fietsers met licht aan drastisch omhoog gaat.


  • Alle 14000 leerlingen van middelbare scholen in Parkstad Limburg (Heerlen/Kerkrade) ontvingen dezer dagen een gratis fietsverlichtingsetje. Politie en verkeersveiligheidsorganisaties hopen zo dat het percentage jonge fietsers met licht aan drastisch omhoog gaat.

    Die verwachting is gebaseerd op een proef die vorig jaar plaatshad bij één school. Nadat de leerlingen gratis werden voorzien van fietsverlichting, steeg het aantal fietser met licht aan van 50 procent tot 90 procent. Reden om de actie dit jaar op grote schaal te herhalen.
    Een fietsverlichtingsetje (met voor- en achterlicht op batterijen) kost circa ?2,36. De totale campagne rond de ?55 000. Circa ?20 000 daarvan wordt gebruikt voor een uitgebreide publiciteitscampagne rond het project, onder meer met inzet van goochelaar Hans Kazan.
    De kosten worden betaald door de gemeenten, het ROVL en Parkstad Limburg die hiervoor de BDU aanspreekt. De actie wordt ondersteund door de politie. Nadat de verlichtingssetjes zijn uitgedeeld, wordt bij iedere school minimaal vijf keer gecontroleerd. Na afloop wordt bezien of het bereikte effect aan de verwachtingen voldoet.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Parkstad Limburg geeft 14000 fietslampjes cadeau

No data found
Scroll naar boven