Rode loper moet fietsparkeren ordenen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:18-07-2007

In Groningen is een proef gestart met de rode loper. Voor de entree van het warenhuis V&D aan de Grote Markt hebben verkeerswethouder Karin Dekker en GCC-voorzitter Theo Venema de eerste rode loper uitgerold. Een maand lang kijken ondernemers en gemeente naar het effect van de maatregel op geparkeerde fietsen. De rode loper is bedoeld om een vrije doorgang te waarborgen naar de entrees van winkels.


  • De rode loper voor winkels is een van de onderdelen uit het project Stadsfietsen. Met experimenten zoekt de gemeente naar oplossingen voor het fietsparkeerprobleem. Vorige week werd het experiment gestart met het gratis stallen van fietsen in de bewaakte rijwielstallingen in het centrum. Naast deze en de rode loper volgt na de zomer nog de proef met spitsrekken in de drukste perioden. Buiten de experimenten om inventariseert de gemeente de mogelijkheid om het aantal fietsklemmen in de binnenstad uit te breiden. City-stewards en stadswachten spreken fietsers inmiddels aan op de gewenste parkeerwijze en promoten de alternatieven.
    Het experiment met de rode loper is bedoeld doorgangen en de ingang van winkels vrij te maken van geparkeerde fietsen. De komende maand gaat de gemeente met ondernemers kijken of de loper werkt. In augustus wordt vervolgens besloten of de proef wordt uitgebreid naar de overige knelpunten in de stad. De eerste berichten in de lokale pers melden positieve resultaten.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Rode loper moet fietsparkeren ordenen

No data found
Scroll naar boven