Terugblik Kenniscafé - Data en deelmobiliteit

 • Soort:Terugblik
 • Datum:26-09-2022
Op donderdag 15 september organiseerde CROW-Fietsberaad samen met GNMI het Kenniscafé - Data en deelmobiliteit. In deze terugblik vind je de presentaties en de opname van de bijeenkomst.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Het kenniscafé werd geopend door Alex Mink (GNMI), waarna Otto van Boggelen (CROW) en Bart Roorda (Tuxion) vertelden over de nieuwste ontwikkelingen rond het Dashboard Deelmobiliteit. Ze gaven een toelichting op het dashboard en de verschillende functionaliteiten, zoals het aanbodscherm en de verhuringen. Vervolgens presenteerde Rinse Gorter (gemeente Den Haag) en Sven Boor (Transbits) hoe de gemeente Scheveningen samen met verschillende aanbieders van deelvoertuigen de problematiek rondom drukte van o.a. deelvoertuigen aanpakt. Wilco van de Vosse (SHPV) nam ons mee in de uitdagingen van betaald parkeerbeleid en hoe je de parkeergeldstroom managet tussen de gemeenten en 17 aanbieders van mobiel betalen. Friso Metz (Advier) presenteerde de stand van zaken van het pilotonderzoek naar hoe de inzichten uit data van deelmobiliteit kunnen bijdragen aan het verbeteren van het autodeelbeleid. Gemma Schepers (gemeente Amsterdam) eindigde met een presentatie over de CityDataStandaard-Mobiliteit. Ze vertelde over het initiatief van de gemeente Amsterdam waarbij zij samen met 5 andere steden een werkwijze hebben ontwikkeld die een veilige manier van data uitwisselt. 

  Het kenniscafé eindigde met een paneldiscussie tussen verschillende experts met als openingsvraag: "wat is nodig om de datastroom voor deelmobiliteit goed te organiseren en georganiseerd te houden?". Bekijk de paneldiscussie terug in de opname van de bijeenkomst.

  Onder de knop 'download' vind je de presentaties van de sprekers in één pdf-bestand.

  Bekijk hier de bijeenkomst terug.


  Contactgegevens Sprekers
  Alex Mink (GNMI)
  alex.mink@gnmi.nl

  Otto van Boggelen (CROW)
  otto.vanboggelen@crow.nl

  Bart Roorda (Tuxion)
  bart@tuxion.nl

  Rinse Gorter (gemeente Den Haag)
  rinse.gorter@denhaag.nl

  Sven Boor (Transbits)
  sven.boor@transbits.nl

  Wilco van de Vosse (SPHV)
  w.vandevosse@shpv.nl

  Friso Metz (Advier)
  friso.metz@advier.nl

  Gemma Schepers (gemeente Amsterdam)
  g.schepers@amsterdam.nl

   

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Terugblik Kenniscafé - Data en deelmobiliteit

Scroll naar boven