Terugblik Kenniscafé - Ontwikkelingen fietspaddata voor verkeersveiligheid

 • Soort:Terugblik
 • Auteur:Tour de Force
 • Datum:24-11-2021
Tour de Force organiseerde woensdag 17 november het Kenniscafé - Ontwikkelingen fietspaddata voor verkeersveiligheid. In deze terugblik vindt u de presentaties van de sprekers, de opname en een korte samenvatting van het kenniscafé.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Het kenniscafé begon met een opening door Rick Lindeman (Rijkswaterstaat/Tour de Force). Hierna vertelde Paul Schepers (Rijkswaterstaat/Taskforce Verkeersveiligheidsdata) over de aanleiding van dataverzameling vanuit de definitie voldoende veilige fietspaden van Kennisnetwerk SPV met doorkijk naar de toekomst. Hans Drolenga (Sweco) vertelde over Open Street Maps (OSM), gevolgd door de presentatie van Marnix Zoutenbier (CQM) over de schatting van de intensiteit van het fietsverkeer herkomsten en bestemming uit het Onderzoek Verplaatsingsgedrag in Nederland (OViN) en Onderweg in Nederland (ODiN). Hierna vertelde Hans Drolenga (Sweco) over Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en het combineren van de gegevens in GIS-bestanden, gevolgd door een presentatie waarin voorbeelden van toepassing van de data voor risicogestuurd verkeersveiligheidsbeleid met de definities van Kennisnetwerk SPV werden voorgelegd. Eric de Kievit (CROW/Kennisnetwerk SPV) sloot het kenniscafé af met een presentatie over de beleidsmatige toepassing van de verkeersveiligheidsdata. 

  In het zip-bestand onder de knop 'downloaden' vindt u de presentaties van: 
  • Rick Lindeman (Rijkswaterstaat/Tour de Force)
  • Paul Schepers (Rijkswaterstaat/Taskforce Verkeersveiligheidsdata)
  • Hans Drolenga (Sweco)
  • Eric de Kievit (CROW/Kennisnetwerk SPV)
  • Marnix Zoutenbier (CQM)
  Voor de memo - pilot fietspaddata voor verkeersveiligheid van Sweco, de presentatie - modelleren van fietsstromen op landelijk niveau van Sweco en de presentatie - eindrapportage drukte op fietspaden van CQM, klik op "gerelateerde documenten" hieronder, ga naar de pagina 'Pilot fietspaddata voor verkeersveiligheid' en download daar het 'zip' bestand. 

  Het kenniscafé werd door aanwezigen beoordeeld met een 7,6!

  Zie hier de opname van het kenniscafé:


  Hieronder vindt u de contactgegevens van de sprekers voor meer informatie:

  Rick Lindeman 
  rick.lindeman@rws.nl 

  Paul Schepers
  paul.schepers@rws.nl

  Hans Drolenga 
  hans.drolenga@scewo.nl

  Marnix Zoutenbier
  marnix.zoutenbier@cqm.nl

  Eric de Kievit 
  eric.dekievit@crow.nl

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Terugblik Kenniscafé - Ontwikkelingen fietspaddata voor verkeersveiligheid

Scroll naar boven