‘Van A naar F’ - een integrale kijk op snelle fietsroutes

  • Soort:Presentatie
  • Auteur:Stefan Bendiks (oprichter bureau Artgineering)
  • Uitgever:Artgineering
  • Datum:01-03-2011

‘Van A naar F&' - een integrale kijk op snelle fietsroutes; door Stefan Bendiks, architect/ stedenbouwkundige en oprichter bureau Artgineering. Presentatie is gehouden tijdens de bijeenkomst op 1 maart 2011 'Snelle fietsroutes als vitale mobiliteitsschakel'.


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • In het kader van het project 'Fiets filevrij' heeft de Fietsersbond - in samenwerking met het Stimuleringsfonds voor Architectuur (SfA) en het Fietsberaad - op 1 maart 2011 de bijeenkomst 'Snelle fietsroutes als vitale mobiliteitsschakel' georganiseerd.

    Snelle fietsroutes hebben een positief effect op mobiliteit, economie, milieu en volksgezondheid. Maar de betekenis van snelfietsroutes en fietssnelwegen gaat verder. Als geen ander wegtype biedt de snelle fietsroute mogelijkheden ten opzichte van beleving, ruimte en gebruik. Stedenbouwkundig bureau Artgineering onderzocht samen met verkeerskundig bureau Goudappel Coffeng vanuit een integrale studie de verkeerskundige, ruimtelijke en maatschappelijke mogelijkheden van dit nieuwe type weg. Hierbij zijn aanvullend op de vijf verkeerskundige eisen van het CROW drie potenties geformuleerd. Deze toegevoegde potenties - beleving, ruimtelijke integratie en de sociale en economische waarde - kunnen erin bijdragen van de snelfietsroute een succesformule te maken. In de lezing komen deze, tot nu toe onontgonnen, kwaliteiten van de snelle fietsroutes en hun meerwaarde in de praktijk aan de orde.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Van A naar F een integrale kijk op snelle fietsroutes

Scroll naar boven