Velib in de problemen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:11-02-2009

Het Parijse fietsverhuur project Velib is in zwaar weer beland. Grote aantallen leenfietsen worden vernield of belanden in de Seine.


Volgens een bericht van de BBC is inmiddels de helft van het fietsenpark van 15000 fietsen geneuveld of gestolen. En JCDecaux, de reclamemaker die het project financiert, dreigt nu de handdoek in de ring te gooien.
Sinds de lancering van Velib zijn bijna alle fietsen wel een keer vervangen, kosten 400 euro per stuk. Wie wil weten hoe dat komt, kan op YouTube de nodige video's vinden die laten zien hoe het slecht kan aflopen met zo'n fiets.
Een directeur van JCDecaux zegt dat het huidige contract met de stad Parijs - fietsen in ruil voor reclamemogelijkheden op 1600 borden - niet te handhaven is. Parijs - die jaarlijks zo'n 20 miljoen euro aan Velib zou overhouden  - heeft toegezegd zich te zullen inzetten middels een anti-vandalisme campagne. Maar men wil dat het bedrijf zich aan het tienjaarscontract houdt.
Boze tongen op internet beweren trouwens dat de recessie wellicht ook een rol speelt, omdat er minder reclame wordt gemaakt en het bedrijf ook om die reden onder het contract uit zou willen.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Velib in de problemen

Scroll naar boven