Eindhoven wil 1000 elektrische fietsen uitlenen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:17-09-2008

Als het aan het Samenwerkingverband Regio Eindhoven ligt worden 1000 elektrische fietsen aangeschaft, om die vervolgens uit te lenen aan bedrijven ten behoeve van hun werknemers.


De 1000 forenzen zouden met een beloningssysteem moeten worden verleid om gebruik te gaan maken van de pedelec. In het project verkrijgen de forenzen de pedelec in de vorm van bijvoorbeeld een leaseconstructie. Ze kunnen ze de kosten terug verdienen door de pedelec regelmatig (120 dagen per jaar) te gebruiken. Het project biedt grote mogelijkheden voor een spin-off op allerlei terreinen en past in verschillende opzichten uitstekend bij Brainport, aldus het SRE.
De kosten voor het project bedragen met een deelname van 1.000 forenzen € 2,8 mln voor een periode van 3 jaar, op te brengen door de werkgevers in de vorm van fietsvergoedingen en door andere belanghebbenden en belangstellenden. Vooralsnog heeft het SRE geld beschikbaar gesteld om het plan verder uit te werken. Daarbij mikt men ook op het binnenhalen van Nederlandse en Europese subsidies.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Eindhoven wil 1000 elektrische fietsen uitlenen

Scroll naar boven