Fiets kán profiteren van subsidies voor verbetering luchtkwaliteit

  • Soort:Artikel Fietsverkeer
  • Auteur:Ron Hendriks
  • Uitgever:Fietsverkeer nr. 20
  • Datum:08-10-2008

Als het gaat om luchtkwaliteit gaat het vooral om automaatregelen. Maar sommige gemeenten weten ook met fietsmaatregelen een gooi te doen naar de milieusubsidies.&&&&


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • De luchtkwaliteitsplannen zijn vastgelegd in het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL), in feite een bundeling van alle landelijke en regionale luchtkwaliteitsplannen, die op hun beurt weer ook gemeentelijke luchtkwaliteitsplannen als input hebben.
    Dat de fiets een bijdrage kan leveren aan verbetering van de luchtkwaliteit, lijkt aannemelijk. Toch gaat het in het NSL veel over automaatregelen. Met het weren van vervuilende auto's of het opschroeven van de parkeertarieven als spraakmakende voorbeelden. Desondanks weten sommige gemeenten ook met fietsmaatregelen een gooi te doen naar de milieusubsidies. Tilburg heeft zelfs haar complete fietsplan op de NSL-lijst weten te krijgen. 
    Wat het precies gaat opleveren, zowel voor uitvoering van de plannen als de luchtkwaliteit, is nog onduidelijk. Maar het lijkt het in ieder geval verstandig om als gemeentelijk fietsbeleidmedewerker de vinger aan de pols te houden.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fiets kan profiteren van subsidies voor verbetering luchtkwaliteit

No data found
Scroll naar boven