Heerlen geeft zestigplussers subsidie op aanschaf elektrische fiets

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:15-02-2011

Vanaf medio maart kunnen 60-plussers in Heerlen subsidie krijgen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets. De gemeente trekt er in totaal een ton voor uit.


Burgemeester en wethouders hebben besloten een subsidie van maximaal 400 euro te verstrekken aan Heerlense zestigplussers voor de aankoop van een elektrische fiets. Hiervoor is eenmalig honderdduizend euro aan provinciaal subsidiegeld beschikbaar. Reden is dat de gemeente het fietsgebruik wil stimuleren, om de uitstoot van met name fijn stof en CO2 te verminderen. Dit vermindert de gezondheidsrisico’s en draagt bij aan een beter klimaat. Bovendien, hoe meer mensen fietsen, hoe minder auto’s op de weg, aldus de gemeente.
Fietsen is verder ook goed voor de gezondheid. En met een elektrische fiets worden ouderen mobieler, vooral in Heerlen waar de fietsers nogal eens een heuvel moeten nemen.
Als de regeling eenmaal gestart is, kan men terecht bij een van de erkende detailhandelaren waarmee de gemeente Heerlen een overeenkomst heeft gesloten. De korting die de leverancier op de elektrische fiets geeft, wordt door de gemeente Heerlen verdubbeld. Als de leverancier bijvoorbeeld 200 euro korting geeft, legt de gemeente er nog eens 200 euro bij. Het oorspronkelijke aankoopbedrag wordt in dat geval verminderd met 400 euro. De subsidie bedraagt maximaal 400 euro per fiets.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Heerlen geeft zestigplussers subsidie op aanschaf elektrische fiets

Scroll naar boven