Meer plaatsen in Stadsbalkon

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:28-12-2009

Wethouder Karin Dekker van verkeer heeft bekendgemaakt dat de capaciteit van de fietsenstalllingen in het stationsgebied in Groningen flink wordt uitgebreid. Het Stadsbalkon krijgt er 500 plaatsen bij door extra rekken te plaatsen op de bestaande rekken. Als het nodig is kunnen er later op dezelfde manier nog 450 plaatsen extra komen.


Daarnaast worden aan de achterkant van het station ruim 250 fietsklemmen bijgeplaatst, betaald door Prorail. Ook het stallen in de NS-stalling in het weekend blijft gratis en er komen in de stalling beter uitschuifbare rekken. Dit laatste wordt betaald door Prorail.Tot slot zal ook de fietsflat opgeknapt worden en van moderne uitschuifbare rekken voorzien worden, net als in het Stadsbalkon.
De handhaving op hinderlijk gestalde fietsen buiten de stallingsmogelijkheden zal streng blijven om bv. voor slechtzienden de toegankelijkheid te waarborgen. Om de druk op de fietsparkeervoorzieningen te verminderen zal de maximale stallingsduur waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2010 worden teruggebracht naar 5 dagen. Eerder werd de termijn al teruggebracht van een maand naar 12 dagen.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Maar plaatsen in Stadsbalkon

No data found
Scroll naar boven