Ook oplaadpunten in gemeentelijke fietsenstallingen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:12-11-2007

Als het aan Sparta ligt worden ook gemeentelijke fietsenstallingen in de toekomst voorzien van oplaadpunten voor elektrische fietsen. Het aantal oplaadpunten in horecavoorzieningen groeit inmiddels gestaag.


Volgens de website IOhotspots.nl, waar het aantal oplaadpunten wordt bijgehouden, telt Nederland inmiddels 428 oplaadpunten. Die zijn veelal gesitueerd bij pannenkoekhuizen, cafés en fietsenwinkels. Ze zijn bedoeld om elektrische fietsen, scooters en scootmobielen onderweg van nieuwe energie te voorzien.
Sparta, die een groot deel van de elektrische fietsenmarkt in handen heeft, maakt zich er sterk voor het netwerk verder uit te breiden. Hoewel een stopcontact in principe voldoende is - omdat berijders van elektrische fietsen vaak een eigen oplader meenemen - kan het nog wat gebruiksvriendelijker. Daarom ontwikkelde Sparta oplaadpunten met een mogelijkheid om vier Sparta ION fietsen tegelijkertijd op te laden. Ook veel andere fietsmerken kunnen via het Sparta-oplaadpunt worden bediend. Via een stopcontact aan de zijkant van het oplaadpunt kan men ook andere laders aansluiten.
Het oplaadpunt, ongeveer een meter lang en 30 cm hoog, is geheel van roestvrij staal en afsluitbaar. Het ION oplaadpunt kan aan de wand worden bevestigd of op palen worden gemonteerd. Het systeem wordt op dit ogenblik beproefd in een aantal fietsenstallingen in Apeldoorn.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Ook oplaadpunten in gemeentelijke fietsenstallingen

Scroll naar boven