Publiekscampagne vestigt ook aandacht op gebruik smartphone op de fiets

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:16-09-2013

Houd in het verkeer je aandacht op de weg en niet op je smartphone. Dat is de boodschap van de publiekscampagne die van start is gegaan.


In de campagne van het ministerie van Infrastructuur en Milieu worden automobilisten en fietsers via onder andere radio- en televisiespots gewezen op de risico’s van het handmatig gebruik van de smartphone in het verkeer.
De campagne wordt met diverse activiteiten ondersteund door onder andere Veilig Verkeer Nederland, de grote telecom-providers en de verkeersveiligheidsorganisatie voor jongeren Team Alert.

Het gebruik van de smartphone is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Inmiddels zijn er in Nederland minstens 8 miljoen smartphones in gebruik. In het gebruik is een verschuiving zichtbaar; mensen bellen minder en gebruiken de smartphone steeds meer voor sociale media en tekstberichten, ook vaak terwijl ze achter het stuur of op de fiets zitten, aldus het ministerie van IenM.

Daarom richt de campagne zich in de tweede helft van oktober aanvullend op fietsende jongeren. De jongerenverkeersorganisatie TeamAlert start dan samen met scholen met educatieve projecten om jongeren te wijzen op de risico’s die ze lopen als ze op de fiets hun smartphone gebruiken.
Uit onderzoek blijkt dat 49 procent van de fietsers wel eens een bericht leest tijdens het fietsen en 35 procent wel eens een bericht verstuurt tijdens het fietsen.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Publiekscampagne vestigt ook aandacht op gebruik smartphone op de fiets

No data found
Scroll naar boven