‘Van A naar F’ in de praktijk – van inspiratie naar ontwerp

  • Soort:Presentatie
  • Auteur:Stefan Bendiks (oprichter bureau Artgineering)
  • Uitgever:Artgineering
  • Datum:01-03-2011

‘Van A naar F&' in de praktijk – van inspiratie naar ontwerp; door Stefan Bendiks, bureau Artgineering. Deze presentatie / workshop is gehouden tijdens de bijeenkomst op 1 maart 2011 'Snelle fietsroutes als vitale mobiliteitsschakel'.


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • In het kader van het project 'Fiets filevrij' heeft de Fietsersbond - in samenwerking met het Stimuleringsfonds voor Architectuur (SfA) en het Fietsberaad - op 1 maart 2011 de bijeenkomst 'Snelle fietsroutes als vitale mobiliteitsschakel' georganiseerd.

    In deze workshop wordt de potentie van het integraal ontwerpen van fietsroutes aan de praktijk getoetst. Hiervoor wordt één van de actuele snelfietsroutes, die zich op dit moment in de uitvoeringsfase bevindt, als praktijkcasus gebruikt. Stefan Bendiks van Artgineering en een direct bij de route betrokkene zullen samen met de deelnemers van de workshop een aantal representatieve ontwerpvraagstukken vaststellen. Vanuit de ‘Van A naar F inspiratie pool’ worden voor deze ontwerpvraagstukken een aantal relevante referentieprojecten geanalyseerd en geprobeerd deze toe te passen op de geselecteerd casus. De deelnemers worden hierbij meegenomen in het proces van inspirerende referenties naar concrete ontwerpoplossing.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Van A naar F in de praktijk van inspiratie naar ontwerp

Scroll naar boven