De snelfietsroute als onderdeel van een regionaal fietsnetwerk: voorbeelden uit de regio

 • Soort:Presentatie
 • Auteur:Dick de Korte (Stadsgewest Haaglanden) en Stef Baijense (Stadsregio Rotterdam)
 • Uitgever:Stadsgewest Haaglanden en Stadsregio Rotterdam
 • Datum:01-03-2011

De snelfietsroute als onderdeel van een regionaal fietsnetwerk: voorbeelden uit de regio; door Dick de Korte (Stadsgewest Haaglanden) en Stef Baijense (Stadsregio Rotterdam). Deze presentatie / workshop is gehouden tijdens de bijeenkomst op 1 maart 2011 'Snelle fietsroutes als vitale mobiliteitsschakel'.


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • In het kader van het project 'Fiets filevrij' heeft de Fietsersbond - in samenwerking met het Stimuleringsfonds voor Architectuur (SfA) en het Fietsberaad - op 1 maart 2011 de bijeenkomst 'Snelle fietsroutes als vitale mobiliteitsschakel' georganiseerd.

  Dick de Korte (programmacoördinator Fiets; tevens projecttrekker snelfietsroute
  Den Haag – Rotterdam) licht toe hoe je het tracé van een snelfietsroute bepaalt. In de regio Haaglanden zijn inmiddels vijf snelfietsroutes. Hij gaat in op de inpassing van een snelfietsroute. En wat zijn de voordelen van het werken aan routes i.p.v. het werken aan afzonderlijke projecten?

  Stef Baijense (projectleider snelfietsroute Rotterdam – Dordrecht) vertelt hoe in Rotterdam de snelfietsroute als verbinding tussen twee plaatsen ingepast is in het regionaal fietsnetwerk dat een rasternetwerk is. Waar doe je concessies als het niet past? Hij gaat ook in op de dubbele rol van de stadsregio: subsidieverstrekker (BDU) en projectleider.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

De snelfietsroute als onderdeel van een regionaal fietsnetwerk voorbeelden uit de regio

Scroll naar boven