Nieuw fietsparkeersysteem in stalling Zutphen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:11-05-2012

Sinds kort is een fietsparkeersysteem met tijdregistratie actief in de gratis bewaakte fietsenstalling onder het treinstation in Zutphen. Daarmee is eenvoudig na te gaan hoe lang een gestalde fiets er staat. Het systeem maakt het ook mogelijk dat fietsers bij aankomst in de stalling op een digitaal scherm kunnen zien waar vrije plaatsen zijn. Tegelijk met de invoering van het systeem is de maximale gratis stallingsduur teruggebracht naar tien dagen.


De gratis fietsenstalling onder het station in Zutphen staat nu overvol. Om meer ruimte te creëren heeft ProRail in samenwerking met de gemeente Zutphen en NS een nieuwe fietsparkeersysteem aangebracht. Daartoe zijn de fietsenrekken voorzien van een schakelaar waarmee wordt vastgesteld of (en hoe lang) er een fiets staat. In Utrecht loopt al langer een proef met een dergelijk systeem.
Na 10 dagen gratis stallen gaat de staller in Zutphen €1,20 per dag betalen. Fietsen die langer dan 15 dagen staan, worden weggehaald en verplaatst naar een depot waar deze nog 2,5 maand tegen €25,- administratiekosten kunnen worden opgehaald.
Gemiddeld is 15% van de fietsen die bij de Nederlandse stations staan een weesfiets, aldus Prorail.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Nieuw fietsparkeersysteem in stalling Zutphen

No data found
Scroll naar boven