Flyer FMS en VeiligStallen.nl

 • Soort:Brochure/flyer
 • Auteur:CROW-Fietsberaad
 • Datum:25-11-2013
CROW-Fietsberaad wil gemeenten graag helpen bij het benutten van het internet voor het fietsparkeerbeleid. Met dit doel zijn de website VeiligStallen.nl en het Fietsparkeer Management Systeem (FMS) ontwikkeld.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Het FietsparkeerManagementSysteem (FMS) biedt gemeenten verschillende mogelijkheden om bekendheid te geven aan stallingen en om het gebruik te sturen en te monitoren.

  Standaard opties (gratis)

  Stallingen toevoegen en wijzigen

  De basisfunctionaliteit is dat gemeenten de stallingen op hun grondgebied in een kaart kunnen zetten. Het overzicht van stallingen wordt getoond op de website VeiligStallen.nl en is als open data beschikbaar voor derden (zie tabblad gerelateerde items).

  Stallingen kunnen worden toegevoegd via het FMS (voor gemeenten) of via de knop "Stalling toevoegen" op VeiligStallen.nl (voor fietsers)

  De komende tijd gaan we in overleg met verschillende organisaties om het gebruik te stimuleren, bijvoorbeeld de ANWB om de stallingen op te nemen in de parkeren-app, of met de Fietsersbond voor opname in de fietsrouteplanner of met OV9292 over de OV-reisplanner. U kunt het open-databestand met stallingen ook gebruiken voor uw eigen gemeentelijke website.

  Pagina's op VeiligStallen.nl bewerken

  De stallingen binnen een gemeente ‘hangen’ in een gemeenteschil (www.veiligstallen.nl/gemeentenaam). Standaard worden hier teksten van CROW-Fietsberaad getoond, maar iedere gemeente kan naar eigen inzicht eigen informatie toevoegen over het gemeentelijk fietsparkeerbeleid. Bijvoorbeeld over de handhaving en het fietsdepot. Ook kan het gemeentelogo worden toegevoegd.

  Diashows voor beeldschermen in stallingen

  Voor iedere gemeente is een diashow beschikbaar die getoond kan worden op beeldschermen in de stallingen. Met het FMS bepaalt u welke informatie getoond wordt. Denk aan de buienradar, openingstijden, gemeentelijk nieuws. Klik hier voor een voorbeeld.

  Gebruikersbeheer

  CROW-Fietsberaad heeft voor iedere gemeente een contactpersoon. Hij heeft bij aanvang van het project inloggegevens ontvangen om in te loggen in het FMS (fms.veiligstallen.nl). De contactpersoon kan namens de gemeente binnen het FMS zelf nieuwe gebruikers aanmaken. Bijvoorbeeld een collega van de afdeling communicatie.

  Denkt u dat u de contactpersoon bent binnen uw gemeente, maar heeft u geen inloggegevens ontvangen? Neem dan contact op met CROW-Fietsberaad.

  Koppelen apparatuur fietsenstalling

  Het FMS biedt gemeenten de mogelijkheid om apparatuur in de stalling te koppelen. Deze koppeling kost 400 euro per jaar per stalling. CROW-Fietsberaad gebruikt deze inkomsten om het systeem draaiende te houden.

  Rapportages

  Als u een elektronisch toegangscontrolesysteem in de stallingen heeft, kunt dit koppelen aan het FMS. Met de statistiekmodule krijgt u dan gedetailleerd inzicht in het gebruik van de stallingen. Denk aan bezettingsgraad, stallingsduur, aantal transacties, piekmomenten. De real-time informatie kunt u ook gebruiken voor verwijssystemen (klik hier voor meer infromatie).

  Betalingsmodule

  U kunt binnen het FMS de tarieven voor de stalling instellen, bijvoorbeeld elke eerst 8 uur gratis en daarna 1 euro per 24 uur. Fietsers kunnen de verschuldigde stallingskosten ook cash-less afrekenen. 

  Abonnementen

  U kunt binnen het FMS abonnementsvormen aanmaken en deze koppelen aan een stalling. Fietsers kunnen de abonnementen aanschaffen via VeiligStallen.nl en koppelen aan hun pas of account.

   

  Kluizen, fietstrommels en buurtstallingen

  Als u kluizen, fietstrommels en buurtstallingen heeft met een elektronisch slot, kunt u deze eveneens koppelen aan het FMS. Naast de statistieken en de betaling (zie koppelen fietsenstalling), kunt u ook de toegang via het FMS (laten) regelen. Fietsers kunnen desgewenst een fietsplek reserveren via VeiligStallen.nl. Deze optie van het FMS kost ongeveer 5 euro per fietsplek per jaar.

  Ook zonder elektronisch slot zijn er mogelijkheden. U kunt dan gebruik maken van de wachtlijstfunctionaliteit voor buurtsatllingen/kluizen en uw gebruikersadministratie aan het FMS hangen.

  Leveranciers

  We streven ernaar dat zoveel mogelijk marktpartijen toepassingen ontwikkelen, die kunnen ‘praten’ met het FMS. Denk aan apparatuur om de stallingsduur te meten (HBF) of aan telslangen bij de ingang van de stalling. Voordelen: met het FMS kunt u alles monitoren en sturen en u bent niet gebonden aan één leverancier.

  Meer informatie?

  Wilt u meer informatie neem dan contact op of meld u aan voor het Intranet FMS.

   

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Flyer FMS en VeiligStallen.nl

No data found
Scroll naar boven